Tietoa ruokailu-vaihtoehdoista


Tietoa ruokailu-vaihtoehdoista

Tarjottavaa monenlaiseen makuun

Merimesta on tunnettu ennenkaikkea kalaravintolana. Paras valttimme onkin tuore lähivesien kala, joka on merestä nostamisen jälkeen nopeasti asiakkaan lautasella. Kala on herkkä raaka-aine, joka ei parane pitkästä säilytyksestä tai kovakouraisesta käsittelystä. Meille onkin tärkeää että saamme kalamme tuoreena ilman väliportaita. Paikalliset kalastajat tuovat saaliinsa saman katon alla toimivaan Kalapaikka Merimestaan, jonka kautta se päätyy taitavien kokkiemme käsiin. Välimatkaa on kilometrien sijasta muutamia metrejä eikä raaka-aineen laatu kärsi, vaan se saadaan raikkaana ja tuoreena asiakkaidemme herkuteltavaksi.

Merimestasta löytyy toki tarjontaa muillekin kuin kalanystäville. Esimerkiksi noutopöytämme on kyllin runsas ettei edes kalaa ruokavaliossaan käyttämättömän tarvitse lähteä nälkäisenä kotiin. Luonnollisesti vaihtoehtoja löytyy myös a la carte -listaltamme – esimerkiksi klassinen pippuripihvi on jo pitkään ollut yksi suosituimmista annoksistamme.

Ruoka-aineallergiat pyritään ottamaan huomioon jo ruokalistoja suunnitellessa. Kokit käyttävät ruoanlaitossa ainoastaan laktoosittomia maitotuotteita ja valtaosa ruokalajeista valmistetaan myös gluteenittomana. Allergioista on hyvä mainita jo varauksen yhteydessä, että voimme vielä paremmin varautua ennakkoon ja jokainen asiakas saa tasavertaisen ruokailuelämyksen.

Ravintola Merimestan ruokatarjonnan voi pääpiirteissään jakaa neljään ryhmään;

Noutopöytä on katettuna kesäsesongin ajan joka päivä. Sesongin ulkopuolella noutopöytä on tarjolla viikonloppuisin sekä pyhäpäivisin. Yli 20 hengen ryhmille on noutopöytä mahdollista saada myös tilauksesta haluamanne ajankohtana. Myös joululounas on tarjolla noutopöydästä. Katso lisätietoja noutopöydän sisällöstä kohdasta noutopöytä.

Mestarin menu on kahden viikon välein vaihtuva lounasmenu, joka on käytössä kesäsesongin ulkopuolella arkipäivisin lounasaikaan. Mestarin menu ja noutopöytä siis vuorottelevat eivätkä ole koskaan tarjolla yhtä aikaa. Mestarin menuun sisältyy alkuruokana valikoima alkupaloja kylmävitriinistä itse ottaen, kaksi pääruokavaihtoehtoa, jotka valmistetaan tilauksesta lautasannoksena sekä kahvin/teen ja konvehdin. Mestarin menun hinta on 25 €/henkilö.  Menuun voi halutessaan tilata myös päivän jälkiruoan 3 €:n lisämaksusta. Voimassa oleva menu löytyy etusivulta.

A la carte -listalta on saatavilla annoksia joka päivä. A la carte -lista vaihtuu kahdesti vuodessa, mutta suosituimmat annoksemme, kuten lohikeitto, on pysyvästi listalla. A la carte -listan antimiin pääset tutustumaan kohdassa Menu.

Ryhmille on mahdollista muokata tilaisuuteen sopiva tarjoilu. Myös aukioloajoissamme on neuvotteluvaraa. Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot löytyvät sivuiltamme. Tilojamme voi tulla katsomaan myös paikanpäälle, sovi tällöin tapaaminen etukäteen niin henkilökuntamme suunnittelee kanssanne ryhmällenne sopivan menun.